Het Klaarmaken

‘Wat voor jurk had ze aan?’ ‘Was ze mooi?’ Dit zijn zonder uitzondering de eerste vragen die worden gesteld wanneer men naar een bruiloft vraagt. En dat vinden wij niet gek. Want zelfs al heb je geen bruidslocatie, -taart of -feest, een jurk en een pak alleen maken een bruiloft!

De witte bruidsjurk en de zwarte hoge hoed zijn niet voor niets de bruidssymbolen bij uitstek. Jullie kleding is, denken wij, het allerspeciaalst. Daarom besteden wij hier dan ook extra veel aandacht aan. 

Alles is bijzonder op je bruiloft, ook het aankleden..

Het is de ochtend van jullie bruiloft. Al weken, nee maanden, hebben jullie hiernaar uitgekeken en nu is het gewoon zover! Jullie hebben met zorg bruidskleding gekozen en deze kleding geven jullie persoonlijkheden perfect weer. Dit is wat je aantrekt op je speciale dag, voor je speciale persoon.

Je maakt je klaar voor het evenement. Dit is eens en dan nooit meer. De voorpret bereikt zijn hoogtepunt tijdens het aankleden en klaarmaken in de ochtend. Bovendien zijn dit jullie laatste momenten als verloofd, nog niet getrouwd stel. Het is een bijzondere aangelegenheid. 

Waarom leggen we dit vast?

Het aankleden mag niet ontbreken in jullie bruidsfilm en daarom leggen we dit vast. 

Later terugkijken – We beseffen dat jullie je traditiegetrouw apart van elkaar aankleden en daarmee behoort het tot een van de weinige momenten van jullie bruiloft die jullie niet met elkaar meemaken. Door middel van onze foto’s en video kunnen jullie later toch genieten van elkaars unieke aankleedmoment. 

Ouders/ dierbaren – Tijdens het aankleden brengen jullie ouders en/of dierbaren de meeste tijd met jullie door. Want nadat jullie zijn aangekleed startten de meer publieke aangelegenheden. Dit is dus ook het moment waarop jullie herinneringen maken met jullie dierbaren en daar maken we graag foto’s en videomateriaal van.

Persoonlijke details – Vaak zitten er veel persoonlijke details verstopt in de kleding. Misschien dragen jullie sieraden die al heel lang in de familie zijn, of hebben jullie iets in jullie kleding laten graveren, of willen jullie op dit moment speciale cadeaus geven aan jullie ouders of ontvangen jullie deze juist. Of misschien kiezen jullie een bijzondere locatie voor het aankleedmoment, bijvoorbeeld in jullie ouderlijk huis of in het huis dat jullie samen hebben gebouwd en het thuis dat jullie hebben gecreëerd. Zoals Kenyon dit zo mooi in het Engels zegt: ‘ These are cherished moments that represent your lives coming together’ 

Genoeg belangrijke redenen om het aankleden vast te leggen als je het ons vraagt! 

Hoe bereid je je voor?

Opgeruimd staat netjes – Foto’s en video’s van jullie kleding, het aankleden en het klaarmaken worden mooier in een mooi opgeruimde en gepoetste ruimte/kamer. Of dit nu bij jullie thuis of op locatie is, alles wat jullie niet in film of foto’s willen hebben, kunnen jullie beter uit het zicht leggen. 

De jurk – Wat betreft de jurk hebben we nog een aanvullende tip/verzoek: zorg dat de ramen van de aankleedkamer schoon zijn. We zouden graag de jurk voor het raam hangen aan een hanger en het is zonder wanneer het raam vies is. Eventueel, wanneer er bijvoorbeeld geen mogelijkheid bestaat de jurk voor het raam te hangen, kan de jurk op een mannequin gehangen worden, deze hebben wij in ons bezit en lenen we graag aan jullie uit.

Close ups – Tijdens het klaarmaken maken wij van de gelegenheid gebruik om jullie accessoires te foto- en videograferen. Onder accessoires vallen onder andere schoenen, ringen, andere sieraden, boeket, manchetknopen, uitnodigingen, parfumflesjes en …. Eigenlijk kan dit van alles zijn. Dit zijn in elk geval jullie persoonlijke spulletjes en aankleding die jullie hebben gekozen bij jullie jurk en pak. 

Dit worden een van de meest bijzondere shots uit jullie bruidsfilm. En we halen speciale trucjes uit om het graveerwerk binnen in jullie ringen op haar mooist vast te leggen. Zorg dus dat wij voor minimaal een half uur toegang hebben tot deze spulletjes om ze mooi op de foto en video te krijgen. 

Hoe gaan we hier te werk?

Tijdens het  aankleden, laten wij jullie gewoon je gang gaan terwijl wij zorgen dat we alle details, handelingen en emoties vastleggen. 

Het aankleden is vaak ook een praktische aangelegenheid en wij helpen bruidsparen vaak mee om alles in orde te krijgen. Soms helpt Kenyon mee de jurk dicht te krijgen of helpt Willem mee om de jurk mooi in het raam te hangen. We hebben inmiddels een legio aan praktische tips verzameld die we natuurlijk graag met jullie delen.

Keuzes bij het aankleden.

Ouders, getuigen, andere dierbaren. – Zoals gezegd is het aankleedmoment een van de laatste momenten dat jullie nog niet officieel getrouwd zijn. Het aankleden wordt extra speciaal wanneer er dierbaren aanwezig zijn of komen helpen met het aankleden en klaarmaken. Wij leggen deze intieme momenten met jullie ouders, getuigen en/of andere dierbaren graag voor jullie vast.

Laten we praten

Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! We zijn heel benieuwd naar jullie verhaal. Hebben jullie vragen voor ons? We helpen graag.  


error: Bestand is beschermd